lauantai 19. toukokuuta 2007

Todellinen yllätys.

Christianity Today -sivustolla on tämän päivän kyselynä minkälainen suhde ateismilla on kulttuurissa ja todellisuudessa. Sivusto on erittäin kristillinen, ja sitä todennäköisesti seuraa enimmäkseen kristityt -ja tietysti skeptikot, jotka "perehtyvät vihollisiinsa". (Mitä ihmettä MINÄ sitten tein siellä, saatat kysyä... SSssshhh...) Sivustolla käynee lisäksi enimmäkseen amerikkalaisia ja englantilaisia, ja ainakin minä elän luulossa että näissä maissa kristinuskolla menee hyvin verrattuna esimerkiksi Suomeen..

Äänestystulokset ovat yllättäviä. Kun kirjoitin tätä artikkelia, ääniä oli tullut 1829.
Kristinuskon vakavaksi uhaksi sen luokitteli 12%
Ja yhdeksi uskonnoksi muiden joukossa 22%
Irrlevantiksi 8%
"Muuksi" eli esim ei osaa sanoa 14%

Nämä eivät varsinaisesti ole ihmeitä, mutta kun noiden lukuja vertaa seuraavaan:

Ainoaksi rationaaliseksi katsontatavaksi ateismin luokitteli peräti 44%

Eli oli kaikista suosituin vaihtoehto. Eikä voitto ollut edes "turvanmitalla" vaan se oli peräti 2 * suositumpi vaihtoehto kuin toisiksi yleisin vaihtoehto, eli "yksi uskonto muiden joukossa"..
Ilmeisesti ateismi voi tällä hetkellä paremmin kuin mitä voisi luulla..

Seuraavana päivänä kirjoittamisestani, kun kävin vilkaisemassa uudestaan lukemat olivat jo seuraavat (ääniä 12348):

major threat to christianity 3%
only rational outlook 88%
just another religion 5%
most irrelevant today 2%
other 3%

Tästä voi päätellä ainakin sen, että ateisteja kiinnostavat kristittyjen sivut; Tuollainen murskavoitto voidaan käsittää vain sitä kautta että ateistit ovat isolla porukalla käyneet yhteisvoimin äänestämässä. Ja samalla puheet heidän "aggressiivisuudestaan ja uskonnonvastaisuudestaan" osoittautuvat hevonpaskaksi, koska heistä tuskin kukaan on kokenut ateismin olevan kristinuskolle uhka.

Seuraavana päivänä(21.5.2007) tilanne olikin jo uskonnon kannalta katastrofi;
Peräti 97% piti ateismia "ainoana oikeana". 22. toukokuuta äänestys poistettiin sivustolta kokonaan. Ilmeisesti sen takia että kristityistä on avomielistä säilyttää ainoastaan ne äänestystulokset jotka ovat itselle miellyttäviä. Onneksi screenshotit levisivät eikä tieto tästä tappiosta häviä ikinä.

Ei kommentteja: